piątek, 11 października 2013

Warzywna przekąska z kotletami sojowymi, impirem i pietruszką.

Dużo rozmyślałam nad przyszłością tego bloga, doszłam do wniosku, że czas pokaże jak ukierunkuje się tematycznie ta strona. Będę chciała  przybliżać ciekawe miejsce i wydarzenia związane z tematyką jedzenia i zdrowia. Już wkrótce masa inspiracji z okazji IV Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej i Tradycyjnej NATURA FOOD. Miałam możliwość uczestniczenia w tym wydarzeniu, ponieważ na co dzień jestem studentką właśnie w mieście Łodzi. Cudne stoiska, smaki i inspiracje już wkrótce!

Dziś przepis na ekspresowy obiad, idealny po bloku zajęć czy pracy.

Porcja dla jednej osoby

2 liście sałaty lodowej
2 marchewki
1 cała pietruszka
1/4 selera
1/4 papryki
1/3 cukinii
sól
imbir
bazylia
2-3 pokrojone kotlety sojowe (te należy zalać bulionem warzywnym przed wyjściem np. rano przy śniadaniu, aby te nasiąknęły i były w stanie się pokroić)
2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie

Sałatę rwiemy na kawałki na talerzu,
Obieramy i kroimy warzywa,
Wrzucamy na platanie, dodajemy oliwę, przyprawy, pokrojone kotlety,
Dolewamy odrobię wody i dusimy 10-15min,
Kładziemy zawartość patelni na sałatę i gotowe.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz