sobota, 6 lipca 2013

Grupa krwi a dieta


Pierwszy przepis już za mną, teraz chciałabym wyjaśnić w kilku słowach, czym kieruję się w kuchni od pewnego czasu. Mowa to oczywiście o grupie krwi, która  zaczynając od nazwy bloga gra tutaj kluczową rolę. Gorąco polecam każdemu z Was przeprowadzić badania i dowiedzieć się jaką posiadacie grupę, nie tylko przez wzgląd na dietę, ale bezpieczeństwo. W razie nagłych nieprzewidzianych sytuacji w moim portfelu, znajduję się karteczka z numerami moich bliskich oraz informacją na temat krwi. Taka wiedza na pewno Wam nie zaszkodzi i może kiedyś uratować życie.

Książki z dokładanymi dietami leżały na półce od kilku lat, ale dopiero jakiś czas temu wprowadziłam pewne zasady do codziennego życia. Czuję się świetnie i wierzę, że jest to poniekąd spowodowane, odpowiednio dobranymi produktami. Osoby z grupą krwi B, powinny przede wszystkim unikać produktów z glutenem, dlatego mojej przepisy powinny zaciekawić zarówno osoby z pokrewną grupą krwi, bezglutenowców, osoby, które walczą z nadprogramowymi kilogramami, jak i pasjonatów kuchni.

Zainteresowanych zapraszam do wstępnej analizy jadłospisów, które bez trudu znajdziecie w Internecie. Poniżej wklejam tabelkę z bardzo podstawową listą produktów oraz dwie książki, które stały się podstawą mojej wiedzy na temat diety według grupy krwi.




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz