Przepis na 1 porcję:
5 listków ulubionej sałaty
1 mała marchewka
4 cienkie plasterki chorizo (można zastąpić suszoną kiełbaską
lub wędzoną szynką)
Pół średniego brokuła
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka pietruszki
Sól do smaku
2 łyżki oliwy z oliwek
5 pomidorków koktajlowych
Czosnek podsmażamy na oliwie z oliwek, gałązki brokuła płuczemy i
kroimy na drobne kawałki, podsmażamy. Przekrajamy pomidorki na cztery, chorizo
kroimy na paseczki, dodajemy do brokułów i podsmażamy kilka minut, dodajemy sól
i słodką paprykę. Ja lubię warzywa w półsurowe, dlatego trzymam je na patelni maksymalnie
10 minut, jeśli lubicie miękkie proponuje dolać odrobinę wody i poddusić pod
przykryciem.
Gdy uzyskamy odpowiednią dla Nas miękkość warzyw, na dużym
talerzu rwiemy liście sałaty, obieramy i trzemy marchewkę i dodajemy zawartość
patelni, polewamy łyżeczką oliwy, posypujemy pietruszką i gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz