Pierwszy
przepis już za mną, teraz chciałabym wyjaśnić w kilku słowach, czym kieruję się
w kuchni od pewnego czasu. Mowa to oczywiście o grupie krwi, która zaczynając od nazwy bloga gra tutaj kluczową
rolę. Gorąco polecam każdemu z Was przeprowadzić badania i dowiedzieć się jaką
posiadacie grupę, nie tylko przez wzgląd na dietę, ale bezpieczeństwo. W razie
nagłych nieprzewidzianych sytuacji w moim portfelu, znajduję się karteczka z
numerami moich bliskich oraz informacją na temat krwi. Taka wiedza na pewno Wam
nie zaszkodzi i może kiedyś uratować życie.
Książki
z dokładanymi dietami leżały na półce od kilku lat, ale dopiero jakiś czas temu
wprowadziłam pewne zasady do codziennego życia. Czuję się świetnie i wierzę, że
jest to poniekąd spowodowane, odpowiednio dobranymi produktami. Osoby z grupą
krwi B, powinny przede wszystkim unikać produktów z glutenem, dlatego mojej
przepisy powinny zaciekawić zarówno osoby z pokrewną grupą krwi,
bezglutenowców, osoby, które walczą z nadprogramowymi kilogramami, jak i pasjonatów
kuchni.
Zainteresowanych
zapraszam do wstępnej analizy jadłospisów, które bez trudu znajdziecie w Internecie.
Poniżej wklejam tabelkę z bardzo podstawową listą produktów oraz dwie książki,
które stały się podstawą mojej wiedzy na temat diety według grupy krwi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz