Składniki:
2 szklanki mąki orkiszowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki syropu bio orkiszowego
1/2 łyżeczka kardamonu
½ łyżeczki kurkumy
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżki przemielonego siemienia lnianego
1 szklanka startego jabłka
1 szklanka startej marchewki
½ szklanki posiekanych
rodzynek
30 ml oleju ryżowego
2 jajka
Mąkę, proszek, siemię oraz przyprawy, dokładnie mieszamy w
misce. Starte jabłko i marchewkę,
łączymy z syropem i olejem. Łączymy wszystko w jednolitą masę.
Roztrzepujemy jajka i dodajemy do masy. Przelewamy ją do gumowej formy i
wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni. Pieczemy przez około 35 do 40
minut. Polecam zjadać z podwójną porcją serka z modem i rodzynkami. Palce lizać!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz