W drodze na zupy zahaczyłam o księgarnię i postanowiłam
podzielić się z wami trzema książkami, które zaintrygowały mnie i sprawiły, że
zapragnęłam mieć je na swojej półce w kuchni. Z racji studenckiego,
niekończącego się braku funduszy, musiałam wyjść z pustą torbą, ale już teraz
zachęcam was do przejrzenia tych pozycji.
Giovanni
Pina, Desery. Porady cukiernika
Ta poręcznego formatu książka, wręcz po brzegi zapełniona
przepisami na wszelkie desery świata. Bez zbędnych zdjęć, które sama uwielbiam,
w książkach kulinarnych często zajmują więcej miejsca niż sam przepis. Ta
książka skierowana jest na pewno do osób, które chcą doskonalić warsztat i
wiedzę na temat cukiernictwa!
Anna
Czelej, Jesień w kuchni pięciu przemian
Przede
wszystkim przepisy według pięciu przemian, poza tym świetna inspiracja
na potrawy na kalendarzową jesień. Watro zaczerpnąć wiedzy na temat rozgrzania
organizmu jesiennymi potrawami.
Paulina
Wnuk, Kuchnia filmowa
Ta
książka od razu podbiła moje serce. Pomysł połączenia pysznego jedzenia z
dobrym kinem to strzał w dziesiątkę. Przepisy wzorowane na daniach z kultowych
filmów i seriali, przekonajcie się sami, na jej blogu! Niebieska zupa Bridget
Jones
czy
dyniowy sok z Harrego Pottera są w zasięgu naszej kuchni!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz